Man City’s Erling Haaland dilemma
3 mins read

Man City’s Erling Haaland dilemma

De Noor werd belachelijk gemaakt door de Spaanse media na zijn Champions League no-show, Duitsland EK 2024 tenue en er is veel voor te zeggen om hem weg te laten bij de Etihad.Een belangrijk cultureel verschil tussen de Spanjaarden en de Engelsen is dat onze Iberische vrienden nooit om de hete brij heen draaien. En als het op kritiek aankomt, is er geen houden aan. Na het sprankelende 3-3 gelijkspel van Manchester City bij Real Madrid, dat door de Spaanse media werd omschreven als “de beste wedstrijd ter wereld” en “een kanonskogel van een wedstrijd”, kwam Erling Haaland in de vuurlinie terecht.De krant Marca gaf de normaal gesproken productieve Noorse aanvaller één ster van de drie en beschreef hem als “impotent”, vooral in zijn eenzijdige strijd met de uitblinkende Antonio Rudiger. “Rudiger eet Haaland op”, kopte de club nadat de aanvaller, van wie algemeen wordt verwacht dat hij ooit voor Los Blancos zal tekenen, voor de derde achtereenvolgende wedstrijd niet had gescoord tegen Madrid.

“Erling Haaland heeft twee wedstrijden gespeeld in het Santiago Bernabeu en is beide wedstrijden vertrokken met hetzelfde gevoel, dat hij niet eens de schaduw is van de spits die overal waar hij komt voor paniek zorgt”, voegde het artikel eraan toe.AS was nog vernietigender in zijn kritiek op Haaland. “Onhandig en wanhopig”, zo vatte de ene schrijver zijn optreden samen, terwijl een andere schreef: “Alleen de wisselspelers deden minder mee dan Haaland. De cyborg was uitgeschakeld tegen Rudiger.”De krant was het brutaalst als het ging om het beoordelen van de spelers. Haaland was zo slecht dat hij niet eens een beoordeling verdiende. Manuel Akanji, Ruben Dias en Mateo Kovacic kregen één ster, maar naast de naam van Haaland stond een simpel streepje. Niet van toepassing.Haaland mocht niet klagen over de grove kritiek die hij kreeg. Hij zag er het grootste deel van de avond verloren uit en had slechts 20 aanrakingen, het minste van alle spelers die aan de wedstrijd begonnen, inclusief de twee keepers. Hij kreeg slechts één kans, een tam schot dat comfortabel werd gered door Andriy Lunin.

Rudiger was hem te slim af bij elke botsing, voetbal tenue goedkoop terwijl Toni Kroos en Eduardo Camavinga er ook voor zorgden dat hij niet diep kon zakken om zijn teamgenoten te ondersteunen. De enige positieve bijdrage van Haaland was toen hij zich naar de flank haastte om Vinicius Jr te tackelen en een uitbraak van Madrid te voorkomen.Dit was echter geen eenmalige actie. Ondanks het feit dat hij na zijn recorddebuutseizoen weer topscorer van de Premier League is, heeft Haaland in beide campagnes de grootste wedstrijden geflatteerd.Hij droeg weinig bij in beide wedstrijden van de halve finale van de Champions League tegen Madrid en ontbrak in de finale tegen Inter, net als in de FA Cup-finale tegen Manchester United, toen Ilkay Gündogan de held van City was.

Leave a Reply