Ogorčenje zaradi nogometne majice Nemčije za svetovno prvenstvo 2024 s številko 44
2 mins read

Ogorčenje zaradi nogometne majice Nemčije za svetovno prvenstvo 2024 s številko 44

V Nemčiji je prišlo do razburjenja zaradi uradnega Otroški Nogometni Dresi na nogometni majici Nemčije za Euro 2024, zlasti številk 4 in 44 na kompletih! Zlasti številka 44 na hrbtni strani spominja na logotip SS, zloglasne paravojaške organizacije iz obdobja nacizma. Tako kot pri dresu Nemčija Euro 2024 je tudi pri dresu Nemčija Euro 2024 kotni slog tisk navdihnjen s tiskom iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, vendar so številke 44 po naključju preveč podobne runam SS, ki so poleg svastike najbolj znan simbol nacionalsocializma v Nemčiji v tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja.
Od marca, ko so bile predstavljene majice za svetovno prvenstvo v nogometu Nemčija 2024, lahko navijači izberejo tiskanje majice s svojim imenom in številko. Čeprav noben igralec ”Die Mannschaft” na nogometni majici ne nosi številke 44, ima vsakdo možnost izbrati to zadnjo številko. Čeprav sprva ni videl nič slabega v prodaji nogometnih majic s številko 44, je znamka zdaj to številko blokirala in navijači ne morejo naročiti nemške nogometne majice s številko 44.
Tiskovni predstavnik podjetja Oliver Brüggen se je zdaj tudi uradno odzval na razburjenje okoli zadnje številke in tiskanja: ”Čim prej bomo blokirali prodajo številke 44. zaposluje ljudi iz približno 100 držav. Naše podjetje se zavzema za spodbujanje raznolikosti in vključevanja. Nogometni dresi za otroke Kot podjetje nasprotujemo ksenofobiji, antisemitizmu, nasilju in sovraštvu v kakršni koli obliki. Poskusi spodbujanja razdiralnih ali marginalnih stališč niso del naših vrednot kot blagovne znamke in zavračamo vsakršno namigovanje, da je bil to naš namen. To torej pomeni, da nogometnih dresov Nemčije s številko 4 ali 44 ne bomo več prodajali, te številke na hrbtu pa bodo na novo oblikovane.
Za DFB je to že druga telenovela v zadnjih tednih. Takoj po predstavitvi dresov Nemčije za evropsko prvenstvo 2024 je bilo objavljeno, da bo Nike postal sponzor oblačil DFB od leta 2027 in da bodo ”Die Mannschaft” od takrat naprej igrali v kompletih ameriške športne znamke, s čimer so se po več kot 70 letih poslovili.

Leave a Reply