Datadyk för EM 2024: Pedri matchar Ronaldo bragd, Hjulmands bedövare förnekar England
3 mins read

Datadyk för EM 2024: Pedri matchar Ronaldo bragd, Hjulmands bedövare förnekar England

England Landslagströja Torsdagens aktion vid EM 2024 gav våra första gruppvinnare i Spanien, och massor av frustration för England.
Den tidiga avspark gav ännu en sen vändning då Slovenien nekades en milstolpe seger vid EM med matchens sista kick i München.

Efter att ha sett insatser av Aleksandar Mitrovic och Dusan Vlahovic stött bort av den imponerande figuren Jan Oblak, hamnade Serbien bakom när Zan Karnicniks mål satte Slovenien på gränsen till sin första seger någonsin i EM.

Luka Jovic hade dock andra idéer. Milan-anfallaren steg högst från en annan Serbien-hörna, och nickade bollen bortom Oblak för att göra det senaste resultatförändrande målet i en EM-match genom tiderna (exklusive förlängning), med hans kvitteringstid på exakt 95 minuter.

Resultatet håller båda sidors chanser att ta sig till de sexton sista i tävlingen vid liv, men för Slovenien kunde det ha blivit en minnesvärd dag i München.

Matjaz Keks lag förblir segerlösa vid EM från sina fem matcher (fyra oavgjorda, en förlust). Karnicniks inledning var bara andra gången de gick vidare i en match på tävlingen; senast de gjorde det var under oavgjort 3-3 mot Jugoslavien vid EM 2000.

Men trots Serbiens alla anfallsmässiga avsikter visade sig deras brist på kliniskt försprång i den sista tredjedelen kostsamt trots deras sena mål. Bara fyra av deras 15 skott var på mål, med talisman Mitrovic som hade en eftermiddag att glömma.

Med sina sex skott i matchen hade Mitrovic mest av alla spelare i en enda match vid EM 2024.

Eftersom Al-Hilal-anfallaren inte har lyckats hitta baksidan av nätet, betyder det att de fyra senaste spelarna som har haft mer än sex skott vid ett EM inte har gjort mål – de andra tre kommer vid EM 2020.

Danmark 1-1 England: Granskningar på Southgate

Medan den andra matchen i grupp C avslutades med samma resultatlinje, Billiga Fotbollströjor kommer mötet inte att komma ihåg i all hast, särskilt för Englands fans.

Men Morten Hjulmand kvitterade med det som var hans första mål för Danmark i alla tävlingar (i hans nionde framträdande). Det var också Danmarks nionde mål utanför boxen vid EM, med endast tre lag som gjorde fler mål (sedan 1980 – Tyskland 15, Nederländerna 12, Frankrike 11).

Han är också bara den andra italienaren som gör ett självmål i en stor turnering (VM/Euro) totalt, efter Cristian Zaccardo mot USA vid 2006 FIFA World Cup, som Italien vann på tysk mark.

Om de ska lyfta mer silver i Berlin nästa månad, kommer de att behöva en dramatisk förbättring, efter att ha försökt bara fyra skott i en tam prestation på torsdagen – deras minsta någonsin (sedan 1980) i någon match vid EM.

Leave a Reply