EM 2024: Frankrike vs Belgien tips och förutsägelser
2 mins read

EM 2024: Frankrike vs Belgien tips och förutsägelser

Frankrike EM 2024 landslagströja Åttondelsfinalen fortsätter på måndagen när det omtyckta Frankrike tar sig an en belgisk lag som buades utanför planen trots att de kvalificerade sig som tvåa från grupp E.

Frankrike var med i VM-finalen för 18 månader sedan och många tippade dem som laget att slå i EM 2024, men vi har sett en lugn start från Didier Deschamps sida.

Österrike avbröt framgångsrikt sin rytm och kunde dominera bollinnehavet i andra halvlek, men Les Blues var den mest hotfulla sidan och förtjänade sin 1-0-seger.

De var fortfarande inte övertygande när de gjorde 0-0 mot Nederländerna. Antoine Griezmann missade en barnvakt för att lösa det, men Xavi Simons hade också ett mål som diskutabelt underkändes.

Precis som i oavgjort 0-0 de spelade mot en genomsnittlig kanadensisk sida före turneringen, fanns det ingen klinisk slutprodukt utan Kylian Mbappe.

Oavgjort 1-1 mot Polen såg en mer komplett prestation då fransmännen dominerade bollen, skapade klara chanser och begränsade sina motståndare, tills en klumpig tackling från Dayot Upamecano.

2016 års finalister har ännu inte producerat en komplett prestation, vilket innebär att de har hamnat på samma sida av lottningen som Spanien, Tyskland, Portugal och Belgien.

EM 2024 har varit en bisarr turnering. Efter att fickor av Englandsfans buat på Three Lions, som vann gruppen, buade Belgiens fanskara och knuffade bort spelare efter att ha gjort 0-0 oavgjort mot Ukraina.

Red Devils slutade tvåa i gruppen bakom Rumänien, som de slog 2-0 dagar tidigare, men fansen var bestörta över sättet de gjorde.

I sanning gjorde de tillräckligt för att slå Slovakien och vinna två matcher. Som sagt, köpa Jude Bellingham tröja det fanns ögonblick i alla tre matcherna då de såg ut som ett kollektiv av begåvade individer.

Frankrikes välordnade backlinje borde kunna begränsa Jeremy Doku och Romelu Lukakus inblandning och svälta Kevin De Bruyne på alternativ. Du måste också oroa dig för Belgiens försvar.

Hälften av deras backlinje ägnade förra säsongen åt att spela Championship-fotboll och inte ens det ivrigaste Leicester-stödet kunde komma bakom idén om att Wout Faes skulle ta itu med Kylian Mbappe.

Leave a Reply