Liverpool ter zmagovalci in poraženci Mbappejeve odločitve o pogodbi s PSG
2 mins read

Liverpool ter zmagovalci in poraženci Mbappejeve odločitve o pogodbi s PSG

Nogometni dresi PSG Napadalec, zmagovalec svetovnega prvenstva, se je odločil, da bo ostal na Parku princev in zavrnil Real Madrid v potezi, ki ima posledice po celotnem evropskem nogometu. Real Madrid je ta selitev zalotila, saj je 23-letni superzvezdnik imel tako dolgo očitno je bil namenjen na Santiago Bernabeu.

Povprečnost, ki se je razširila skozi sezono PSG, je bila tako seizmična, da je grozila, da se bo razširila vse do vrha.

Športni direktor Leonardo je odšel, a če Mbappe ne bi podpisal nove pogodbe, bi revolucija morda dosegla predsednika kluba Nasserja Al-Khelaifija, ki je na njegovem položaju že več kot desetletje.

Namesto tega se znajde varen na delovnem mestu vsaj v bližnji prihodnosti.

Brez Mbappeja si je težko predstavljati, da bi PSG za naslednjo sezono zgradil konkurenčno ekipo v Ligi prvakov.

Ker pa zmagovalec svetovnega prvenstva ostaja na Parku princev, imajo prvaki Ligue 1 vsaj možnost, da se ponovno uveljavijo proti vrhu evropskega nogometa, čeprav sestava ekipe kaže, da bo to projekt, ki mu bo treba dati več kot le eno leto.

Ne zgodi se pogosto, da predsednik madridskega Reala Florentino Perez ostane s krvavim nosom, a to se je zagotovo zgodilo v tej sagi, katere konec ga je skorajda ujel nepripravljenega.

Medtem ko je bila prva reakcija v španski prestolnici jeza proti Mbappeju, je jasno, da je Madrid slabo upravljal s situacijo, saj jih je nezmožnost vezave napadalca na podpisano predpogodbeno pogodbo močno prizadela.

Pred Perezom je nekaj pomembnih tednov, Nogometni Dresi v katerih bo moral začrtati zelo drugačno prihodnost za svoj klub, potem ko je bil pred tem tako navdušen nad podpisom Mbappeja.

Obetavni mladi Brazilec je imel v tej sezoni omejene priložnosti, da bi navdušil z Madridom, toda te bodo v prihodnji sezoni zagotovo pogostejše, ne da bi se nekdanji igralec Monaca boril proti preteklosti.

Leave a Reply