Europa League: Leverkusen holder trippelsatsingen på rett kurs når Roma og Marseille også avanserer
3 mins read

De nybakte Bundesliga-mesterne Bayer Leverkusen forlenget sin ubeseirede rekke denne sesongen til 44 kamper med 1-1 mot West Ham United og sikret seg dermed en plass i semifinalen i Europa League.

Jeremie Frimpong scoret i det 89. minutt, Tyskland Hjemmedrakt 2024 utlignet Michael Antonios tidlige heading og sørget for at Xabi Alonsos lag holder kursen mot en historisk trippel. Nå møter de Roma, som vant 3-1 sammenlagt over AC Milan, i kampen om en plass i Europa League-finalen.

“Momentumet var på West Hams side. For å være ærlig var vi ikke på vårt beste i første omgang. Jeg er glad for å gå videre. I Europa League er det alltid tøffe øyeblikk, sier Alonso.

Leverkusen er klar for sin andre semifinale i Europa League på rad, mens West Hams exit betyr at England for tredje gang på 2000-tallet ikke har noe lag blant de fire siste i Champions League og Europa League.

Leverkusens eventyrsesong ser ikke ut til å ta slutt. Den tyske klubben sikret sitt første Bundesliga-gull forrige helg med en 5-0-seier over Werder Bremen og møter Kaiserslautern i den tyske cupfinalen 25. mai.

West Ham-spissen Michail Antonio følte at laget hans hadde 14 spillere mot seg da de røk ut av Europa League.

Antonios tidlige heading ga Hammers håp om å snu 2-0-tapet fra det første oppgjøret og påføre Alonsos lag sesongens første tap.

Men den livlige spissen hevdet at han ikke fikk en eneste avgjørelse fra den kortglade spanske dommeren Jose Maria Sanchez og hans to assistenter.

“Det føles ikke som om du spiller mot 11 mann, det føles som om du spiller mot 13 eller 14 inkludert de to linos [dommerassistentene], sier Antonio til TNT Sports.

“Du må bare fortsette å presse på og prøve å få avgjørelsene til å gå din vei. Og det gjorde de ikke. Vi måtte fortsette å spille på vår måte og være profesjonelle.”

På Stadio Olimpico satte Gianluca Mancini Roma i føringen fra kloss hold i det 12. minutt, og Paulo Dybala doblet ledelsen i det 22. minutt med et forrykende skudd.

Roma ble redusert til ti mann i det 31. minutt da Zeki Celik ble utvist for en forseelse mot Milans Rafael Leao.

Matteo Gabbia reduserte i det 85. minutt, men hans heading var en mager trøst for Milan.

Etter å ha tapt Europa League-finalen mot Sevilla forrige sesong, er Roma ett skritt nærmere å vinne turneringen for første gang.

Roma, som vant Europa Conference League i 2022, er i sin femte europeiske semifinale på de sju siste sesongene.

Marseille marsjerer videre

I Sør-Frankrike vant Marseille 4-2 etter straffesparkkonkurranse mot Benfica, fotballdrakt til Barn etter at franskmennene vant 1-0 i kampen som endte 2-2 sammenlagt.

Faris Moumbagna slo til i det 79. minutt, da han headet inn Pierre-Emerick Aubameyangs innlegg og tvang frem ekstraomganger.

I straffesparkkonkurransen scoret Luis Henrique seiersmålet for Jean-Louis Gassets lag etter at Benfica-duoen Angel Di Maria og Antonio Silva hadde bommet.